L' HORA A QUALSEVOL PUNT DEL MÓN

ENS VISITEN DES DE ....

EL NOSTRE COL·LEGI

EL NOSTRE COL·LEGI
clica a sobre de la imatge

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS
Congregación religiosa de vida apostólica, fundada hace 147 años por el Venerable Padre Usera en Toro (Zamora) y consagrada a la evangelización, educación de la juventud y solidaridad con los más desfavorecidos.

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN
El Venerable Jerónimo Mariano Usera y Alarcón, Fundador de la Congregación de las Hermanas del Amor de Dios, nació en Madrid el 15 de septiembre de 1810 y murió en La Habana (Cuba), el 17 de mayo de 1891. El 28 de junio de 1999 fue declarado Venerable por el Santo Padre Juan Pablo II. "En estas dos cosas, principalmente, se parece el hombre a Dios: en decir la verdad y en hacer el bien" (Padre Usera)

LEMA CURS 2014-15

LEMA CURS 2014-15
HI HA LLUM...CONNECTA'T, TRANSMET I TRANSFORMA

CONSULTA AMB EL CERCADOR GOOGLEGoogle

WWW
ALUMNES DE MARGA

CALENDARI DELS ALUMNES DE MARGA

diumenge, 7 d’abril de 2013

MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

Ja hem tornat de vacances i hem fet la nostra primera sortida del trimestre. El divendres dia 5 d'abril , els nois i noies de 6è de primària hem visitat el museu molí paperer de Capellades. La importància d'aquest museu és que va ser una important fàbrica del segle XVIII. Fàbrica de paper, d'alta qualitat i d'una important producció. Cada dia feien 4.500 fulls de paper ! Nens i nenes a partir de deu anys començaven a treballar fent d'aprenents  fins als catorze i l ´únic que rebien era la seva manutenció.
Hem vist els diferents moments en què es dividia el procès i com de dura era la vida d'aquells treballadors. Així com la magnífica qualitat del paper que produïen. La sortida ens ha agradat molt.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada