L' HORA A QUALSEVOL PUNT DEL MÓN

ENS VISITEN DES DE ....

EL NOSTRE COL·LEGI

EL NOSTRE COL·LEGI
clica a sobre de la imatge

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS
Congregación religiosa de vida apostólica, fundada hace 147 años por el Venerable Padre Usera en Toro (Zamora) y consagrada a la evangelización, educación de la juventud y solidaridad con los más desfavorecidos.

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN
El Venerable Jerónimo Mariano Usera y Alarcón, Fundador de la Congregación de las Hermanas del Amor de Dios, nació en Madrid el 15 de septiembre de 1810 y murió en La Habana (Cuba), el 17 de mayo de 1891. El 28 de junio de 1999 fue declarado Venerable por el Santo Padre Juan Pablo II. "En estas dos cosas, principalmente, se parece el hombre a Dios: en decir la verdad y en hacer el bien" (Padre Usera)

LEMA CURS 2014-15

LEMA CURS 2014-15
HI HA LLUM...CONNECTA'T, TRANSMET I TRANSFORMA

CONSULTA AMB EL CERCADOR GOOGLEGoogle

WWW
ALUMNES DE MARGA

CALENDARI DELS ALUMNES DE MARGA

dimecres, 8 de desembre de 2010

SORTIDA AL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

El passat divendres, dia 3 de desembre, els alumnes de 6è, acompanyats pels nostres tutors i la professora de càlcul, vam anar a aquesta vella fàbrica de paper, on en l'actualitat ens expliquen com treballaven fa tres-cents anys i les dures condicions de treball a les que estaven sotmesos els treballadors, incloent-hi nens!
Encara som a la tardor i el parc on vam dinar era una gran catifa de fulles on ens vam divertir d'allò més.


Al davant del vell molí paperer hi havia una gran bassa amb peixos de colors que van tastar els nostres entrepans . Ah! i la pilota del Xavi allà es va quedar d'un gran xut que allà la van enviar.

En aquesta rudimentària màquina s'esquinçaven els trossos de roba que els drapaires feien arribar a la fàbrica i que eren la matèria prima per iniciar la fabricació del paper.


En aquesta màquina els trossets de roba es picaven i picaven fins fer-se una pasta. Les màquines eren mogudes per la força hidràulica i el sorroll era terrible!


En aquest fotografia podem veure el full de paper fet i ens mostra com els posaven a eixugar, quatre plantes amunt d'on les feien. Paper amunt, paper avall!


La Mireia, la nostra monitora ens anava explicant quina era la funció de cadascuna de les màquines que anàvem veient.

El paper està preparat per a què aquesta màquina li tregui l'aigua sobrant.Per aquest passadís vam anar a veure la força de la sínia del molí. Feia un fred!


I ara que les explicacions s'havien acabat, vam fer el més divertit! Nosaltres vam fer paper!
No era qüestió de força, sí de destressa i la veritat és que ens van sortir molt bé els tres trossos de paper que vam fer: de color blanc, violeta i gris.

Ens va agradar tant que als nostres companys de 5è ja els hem recomanat que a Capellades han d'anar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada