L' HORA A QUALSEVOL PUNT DEL MÓN

ENS VISITEN DES DE ....

EL NOSTRE COL·LEGI

EL NOSTRE COL·LEGI
clica a sobre de la imatge

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS

ESCUDO DE LA CONGREGACIÓN HERMANAS DEL AMOR DE DIOS
Congregación religiosa de vida apostólica, fundada hace 147 años por el Venerable Padre Usera en Toro (Zamora) y consagrada a la evangelización, educación de la juventud y solidaridad con los más desfavorecidos.

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN

J. MARIANO USERA Y ALARCÓN
El Venerable Jerónimo Mariano Usera y Alarcón, Fundador de la Congregación de las Hermanas del Amor de Dios, nació en Madrid el 15 de septiembre de 1810 y murió en La Habana (Cuba), el 17 de mayo de 1891. El 28 de junio de 1999 fue declarado Venerable por el Santo Padre Juan Pablo II. "En estas dos cosas, principalmente, se parece el hombre a Dios: en decir la verdad y en hacer el bien" (Padre Usera)

LEMA CURS 2014-15

LEMA CURS 2014-15
HI HA LLUM...CONNECTA'T, TRANSMET I TRANSFORMA

CONSULTA AMB EL CERCADOR GOOGLE



Google

WWW
ALUMNES DE MARGA

CALENDARI DELS ALUMNES DE MARGA

dissabte, 29 de gener del 2011

SORTIDA AL PARLAMENT DE CATALUNYA







El dia 21 de gener els alumnes de 6è vam anar acompanyats pels nostres tutors i el professor d'informàtica al Parlament de Catalunya. En principi la visita no ens atreia especialment, però finalment ens va resultar molt interessant, l'edifici ens va impressionar i les explicacions dels monitors van ser molt enriquidores pel tema de coneixement del Medi que en aquests moments estem estudiant.
Així doncs la valoració general va ser molt positiva.

HISTÒRIA DE L’EDIFICI

L'edifici del Palau del Parlament és l'antic arsenal de la Ciutadella aixecada per ordre de Felip V per assegurar-se el domini de Barcelona i, amb ell, subjectar tot Catalunya, un cop esfondrada l'11 de setembre de 1714 la llarga resistència oposada al setge de les tropes francoespanyoles.
Les obres començaren l'1 de març de 1716 i duraren fins al 1748 i foren dirigides per l'enginyer militar flamenc Próspero de Verboom.
Aquesta fortalesa, de planta pentagonal, mai no va servir per a defensar la ciutat de Barcelona contra un exèrcit. En canvi, demostrà una gran utilitat per a reprimir el poble català. Entre el 1719 i el 1866 milers de presoners polítics conegueren els calabossos de la torre de Sant Joan, la Bastilla catalana, que era al costat mateix de l'actual llac del parc, en la qual es practicà la tortura fins a la mort; centenars d'aquests presoners foren executats a l'esplanada o als glacis de la Ciutadella.
El llarg clam popular contra la fortalesa aconseguí en època revolucionària una llei que la cedia a la ciutat i n'ordenava l'enderrocament (1869). Actualment només resten drets l'arsenal, el palau del governador (ara, Institut Verdaguer) i la capella (ara, parròquia militar).
L'edifici de l'arsenal conserva essencialment l'estructura i l'aspecte que li donà Próspero de Verboom.
És un edifici de 5.532 metres quadrats, amb dues plantes i golfes. Els materials de tot l'edifici són pedra de Montjuïc i rajola vermella.
El 1889 l'Ajuntament de Barcelona acordà de convertir l'antic arsenal de la Ciutadella en palau reial.
Havent declinat la reina regent d'acceptar la cessió de l'edifici, l'any 1900 la Comissió Municipal de Governació proposà de destinar-lo a Museu Municipal d'Art.
Aviat calgué ampliar l'edifici. Aquesta ampliació fou inaugurada el 1915. Quan es procedí a la restauració general del parc, l'any 1927, s'hi féu el jardí actual, centrat per un estany que conté una rèplica de l'escultura Desconsol, de Josep Llimona.
El 14 d'octubre de 1932 l'Ajuntament de Barcelona cedí el palau perquè fos la seu del Parlament

ORGANITZACIÓ INTERNA DEL PARLAMENT

Els diputats constitueixen el Parlament de Catalunya. Són elegits 135 diputats per sufragi universal entre tots els ciutadans majors de divuit anys i representen tot el poble i no solament l'electorat que els ha votat. Són els representants de Catalunya.
D’entre aquests 135 diputats s’escull el President de la Generalitat, en aquesta novena legislatura ha estat elegit el Sr. Artur Mas.
L’actual presidenta del Parlament és la Sra. Núria de Gispert i Català; entre les seves funcions té la representació de la cambra; estableix i manté l'ordre de les discussions i del debat, d'acord amb el Reglament, i vetlla per mantenir l'ordre dins el Parlament.
La Mesa del Parlament que és l’òrgan rector col•legiat de la cambra; les funcions més importants de la Mesa són: ordenar el treball parlamentari, interpretar el Reglament i dirigir els serveis del Parlament. Aquesta Mesa està formada per la presidenta i altres sis diputats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada